OMIR - alapító tagok lettünk

OMIR logo

Az informatikai eszközöket vásárló vállalatok és a rendszergazdák segítése egyaránt célja az Országos Minősített Informatika és Rendszergazda Hálózat Klaszternek (OMIR).

A frissen alakult szervezetet a piacon régóta meglévő igények hívták életre: a Magyarországon működő vállalatok közel fele nem rendelkezik saját rendszergazdával, ezért fontos számukra, hogy megbízható partnereket találjanak. „A klaszter válasz az évek óta elhúzódó válság hatásaira, mely megviselte a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat is: amellett, hogy egyre nehezebb ügyfelet szerezni, csökkennek az IT költségvetések és egyre csökkennek a szolgáltatások díjai” – mondta a megalakulás okairól Kiril Kirov az Országos Minősített Informatika és Rendszergazda Hálózat Klaszter ötletgazdája és szervezője.

 A klaszter – a tervek szerint - közös beszerzésekkel, szakmai, értékesítési, marketing és vezetési képzésekkel valamint piacszerzéssel szeretne javítani a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó tagvállalkozások versenyképességét. A szervezetet tizenöt tag alapította. Várakozásaik szerint a tagok száma az év végére elérheti az ötvenet. A kiadott közleménye szerint az újonnan alakult informatikai klaszter két éven belül jelentős piaci szereplővé szeretne válni: egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az akkreditált a tagok hálózatban való összefogásával nagyobb volumenű fejlesztési projektek megvalósítására kiírt pályázatokon vehessen részt.